Uslovi kupovine

 

1.Opis načina isporuke robe

Nakon završetka procesa onlajn kupovine kreira se narudžbenica i roba se rezerviše i priprema za transport. Za narudžbenice pripremljene za transport do 15 časova radnog dana šalje se zahtev službi za isporuku.


2.Način plaćanja

2.1. Pouzećem

Naručene artikle dobijate na kućnu adresu, a troškove narudžbinice i dostave plaćate kuriru PostExpresa sa kojima imamo potpisan Ugovor.

2.2. Uplatom na račun

Novac nam uplaćujete na naš tekući račun. Nakon evidentirane uplate, u roku od 24h artikal će biti poslat na Vašu adresu u skladu sa rokom za dostavu. Rok za uplatu je dva dana.

 

3.Rokovi dostave

Nakon slanja porudžbenice u e-prodavnici za isporuku je potrebno dva radna dana ukoliko je plaćanje pouzećem, pri uplati na račun rok isporuke je dva radna dana od evidentiranje uplate.

 

4.Troškovi isporuke

Cena dostave se naplaćuje po važećem cenovniku kurirske službe PostExpress 
http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/cenovnik-unutrasnji-saobracaj.asp

 

5.Pravo na odustajanje od Ugovora

Kupac ima pravo da raskine Ugovor o kupovini po aktuelnom zakonu o zaštiti potrošača član 27. – Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana. Pravo na odustanak potrošač ostvaruje popunjavanjem Obrasca za odustanak i slanjem popunjenog obrasca trgovcu u roku od 14 dana od dana prijema robe. U slučaju odustanka potrošač snosi samo troškove povraćaja robe.

Obrazac za odustanak od ugovora je na srpskom jeziku i možete ga preuzeti ovde.
U slučaju odustajanja od porudžbenice potrebno je dostaviti obaveštenje isključivo u elektronskom obliku na mail reklamacije.udzbeniciprodaja@gmail.com. Kupac može ali nije u obavezi da navede svoje razloge o odustajanju.

Kupac je dužan da pošalje robu u roku od dva dana od slanja maila o odustanku od porudžbenice i sam će snositi troškove vraćanja robe, osim u slučajevima ukoliko dobije oštećenu ili pogrešnu robu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je vraćena roba neoštećena. U slučaju oštećenja robe koje je rezultat neadekvatnog rukovanja, kupac je odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan. ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastupila krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i roba će biti vraćena kupcu o njegovom trošku.

Udzbeniciprodaja.rs je dužna da u roku od 14 dana nakon prijema maila o odustajanju vrati novac na račun koji je kupac naveo u mailu, bez obzira da li je roba plaćena pouzećem ili direktnom uplatom na račun.

 

6.Povraćaj robe

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Više o uslovima reklamacije pod stavkom „Reklamacije“. Kupac ima pravo da odustane od porudžbenice shodno reklamacionom procesu sajta udzbeniciprodaja.rs.

 

7.Reklamacija u garantnom roku

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Rok za odgovor na reklamaciju iznosi 8 dana, dok rok za rešavanje reklamacije iznosi 15 dana. Reklamacije se šalju elektronskim putem – na mejl reklamacije.udzbeniciprodaja@gmail.com.Nakon prijema reklamacije, ona će biti razmotrena i u roku od osam dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa. Udzbeniciprodaja.rs će potrošaču koji izjavljuje reklamaciju elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije.

 

7.1.Saobraznost

Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom, odnosno specifikacijom robe. Udzbeniciprodaja.rs je odgovorna za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača.
Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala preuzimanja i isporuke, snosi udzbeniciprodaja.rs.

 

8.Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju

Polisa privatnosti

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

Udzbeniciprodaja.rs se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima udzbeniciprodaja.rs:

– Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.

– Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.

– Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.

– Ograničava dostupnost vaših informacija.

– Omogućava kontakt u vezi sa pitanjima o zaštiti privatnosti. Udzbeniciprodaja.rs visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećena upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti udzbeniciprodaja.rs

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje u maloprodajnom objektu naše knjjižare, veb-stranicama udzbeniciprodaja.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima udzbeniciprodaja.rs prikuplja informacije u njihovo ime. Kada nam prosledite svoje lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Primenjivost ove polise ne važi na veb-stranicama van domena udzbeniciprodaja.rs, a kojima se pristupa sa udzbeniciprodaja.rs veb-stranica putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da vas podstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima

– Oglasi

– Flajeri

– Poštanska pisma

–  Mailovi

– Telefonski pozivi

 

Tipovi prikupljenih informacija

Informacije koje udzbeniciprodaja.rs može prikupljati su:

– Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i imejl adresa, broj telefona)

– Informacije za naplatu i isporuku (broj žiro računa, adresa za isporuku)

– Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

 

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– prilikom onlajn registracije korisničkog naloga

– pri kupovini proizvoda

– pri dostavi

– uspostavljanjem kontakta preko veb-stranica ili direktno u našoj knjižari.

 

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

– popunjavanje formi u zahtevima za informacijama

– ponuda novih proizvoda i servisa

– poboljšanje efektivnosti naših veb-stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude

 

Prikupljanje informacije o drugim osobama ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, one će biti korišćene samo u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

 

Prosleđivanje ličnih informacija

Udzbeniciprodaja.rs ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima.

 

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete putem interneta ili u našoj knjižari, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. udzbeniciprodaja.rs ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost vaših ličnih podataka visoki prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Veb-stranice udzbeniciprodaja.rs  koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i broj žiro računa.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim veb-stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

 

Korišćenje internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju veb-stranica ili imejl poruka šalje vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na vašem hard-disku. Naše veb-stranice i imejl poruke koriste internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim veb-stranicama. Kolačići simuliraju neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljavaju pristup veb-stranicama bez ponovne personalizacije.

Veb-čitač (browser) može se podesiti da ne prihvata internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše veb-stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš veb-server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) veb-stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj internet prezentaciji, koji veb-čitač koristite za pregled naših veb-stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše veb-stranice.

Veb-stranice udzbeniciprodaja.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i njihovu posećenost. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o vašim posetama našim veb-stranicama i vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i imejlova.

 

Ažuriranje ličnih podataka

Udzbeniciprodaja.rs želi da vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za njihovo ažuriranje.

Ako ste kreirali korisnički nalog na udzbeniciprodaja.rs veb-stranicama, možete ažurirati svoje podatke nakon prijave.

  1. Pozovite naš  broj telefona: 011/6283297
    2. Pošaljite zahtev na imejl: udzbeniciprodaja18@gmail.com
    3. Pošaljite zahtev na poštansku adresu:

Jurija Gagarina 229/242
Novi Beograd

U slučaju da šaljete imejl ili poštansko pismo, molimo vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.

 

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da nam se obratite na neki od sledećih načina:

  1. Pozovite naš  broj telefona: 011/6283297
    2. Pošaljite zahtev na imejl: udzbeniciprodaja18@gmail.com
    3. Pošaljite zahtev na poštansku adresu:

Jurija Gagarina 229/242
Novi Beograd